Thursday, 18 June 2015

DAP Mungkin Ajak MCA dan Gerakan Buat Parti Baru ?! Thursday, 18 June 2015


Penganalisis politik, Prof Dr Ahmad Atory Hussain berkata, DAP berkemungkinan akan memanggil MCA serta Gerakan yang berada di dalam Barisan Nasional (BN) untuk bersama mereka dalam penubuhan pakatan baharu.

"DAP sudah tidak mahu berkawan lagi dengan PAS dan PKR. Walaupun DAP sedar mereka tidak pernah mendapat banyak kerusi sebelum bersama Pakatan rakyat, ini masa mereka mencari kawan baru demi kuasa.

"DAP akan memikirkan kedudukan mereka di Pulau Pinang terutamanya selain di Selangor dan Perak. Ini masa DAP beraksi dan membuktikan mereka boleh pergi lebih jauh dengan semangat Cina mereka," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Walaupun DAP sedar mereka tidak pernah mendapat banyak kerusi sebelum bersama Pakatan rakyat, ini masa mereka mencari kawan baru demi kuasa.-Ahmad Atory Hussain
         

Sementara itu, Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli memberitahu, Parti Keadilan Rakyat (PKR) masih belum membuat sebarang keputusan berhubung gelora yang melanda Pakatan Rakyat.

Jelas Dr Ahmad Atory, DAP kini mahu mencari pengaruh baru dengan memujuk MCA dan Gerakan supaya menyertai mereka.

"Kita tahu orang ramai orang Cina yang menyokong DAP. Walaupun pada dasarnya mereka adalah ahli MCA atau Gerakan, umum sedia tahu mereka memberi undi kepada DAP semasa pilihan raya.

Baca selanjutnya di [SINI]

Similar To "DAP Mungkin Ajak MCA dan Gerakan Buat Parti Baru ?!"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...