Tuesday, 16 June 2015

TAHNIAH SUPP !! Gandingan MANTAP Referendum S4S Bersama DAP ?! Tuesday, 16 June 2015


Gandingan mantap SUPP dan DAP berjuang untuk REFERENDUM di Sarawak amat jelas sekali dalam beberapa program jelajah NGO tidak berdaftar itu baru-baru ini.

Program yang dibuat di beberapa bandar seperti Sarikei dan Sibu walaupun kurang mendapat perhatian penduduk tempatan, tetapi dapat menyerlah usaha sama antara dua parti berbeza.

SUPP yang diwakili oleh seorang pensyarah bebas, Eric Chin, menerangkan kepada yang hadir bahawa perjuangan S4S tidak salah kerana mereka hanya fokus untuk menurunkan atau menjatuhkan Ketua Menteri Sarawak pada bila-bila masa.
Mengapa perlu buat jelajah penerangan S4S jika apa yang dibawa adalah betul?

Ternyata ada usaha lain disebalik pergerakan kumpulan ini. Menurut keterangan salah seorang ahli S4S, mereka perlu kumpulkan tandatangan rakyat sebanyak 300,000 untuk melancarkan proses referendum dan seterusnya menentukan sama ada Sarawak harus keluar dari Malaysia atau tidak.

Akan tetapi, rakyat hanyat diterangkan tujuan mengumpul tandatangan adalah sekadar mahu melancarkan proses referendum yang mana tidak dinyatakan referendum ke arah perkara yang jelas.

Sebelum ini, pimpinan DAP juga giat menyertai kempen S4S di beberapa daerah di Sarawak sebagai tanda menyokong usaha referendum menentukan sama ada Sarawak harus keluar Malaysia atau beberapa kuasa pimpinan harus dijatuhkan.
Pimpinan SUPP Kuching juga merupakan salah seorang yang hadir pada perkhemahan puak S4S di Tebingan Sungai Kuching April lepas.


Similar To "TAHNIAH SUPP !! Gandingan MANTAP Referendum S4S Bersama DAP ?!"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...