Friday, 10 July 2015

Politik Sarawak Dicemari "Pergaduhan Pondan" Friday, 10 July 2015

DAP dan PKR Sarawak tidak payah mempersoal isu janji atau manifesto BN Sarawak; adalah lebih baik muhasabah diri, senaraikan berapa jumlah bantuan PKR dan DAP sejak sekian lama bertapak di Sarawak.
Jika mereka 'berkiblatkan'‎ Selangor dan Pulau Pinang sebagai negeri 'idola' pakatan rakyat, rakyat Sarawak mahu PKR dan DAP Sarawak senaraikan berapa jumlah bantuan yang telah disalurkan untuk pembangunan di Sarawak.
Hakikat yang rakyat Sarawak tahu sekarang ialah semua bajet pembangunan negeri Sarawak sekarang adalah hasil peruntukan kerajaan pusat dan kerajaan negeri; yang mana semuanya adalah pemberian kerajaan sedia ada; tidak lain tidak bukan, Barisan Nasional!
Jika terlalu bermegah, PKR dan DAP Sarawak jangan buang masa rakyat; buat kenyataan media rasmi dengan menjelaskan berapa peruntukan yang telah mereka (DAP dan PKR) belanjakan untuk membangunkan 71 DUN atau 31 Parlimen di Sarawak.
Jangan lupa masukkan sekali kos bayar Internet bulanan buat propaganda murahan; kononnya melalui kempen Facebook, dapat membantu meningkatkan ekonomi‎ rakyat Sarawak.
PKR dan DAP Sarawak sangat mahir dalam bab-bab macam ni....
Kalau PKR dan DAP kemaruk mengutuk BN yang sekian lama memerintah, kononnya gagal; wajarkah rakyat memberi peluang kepada parti yang baru nak belajar tubuh kerajaan.
Kuburkan cerita Selangor dan Pulau Pinang, jangan samakan dengan Sarawak. Jika ditanya Azmin atau Lim Guan Eng, pastinya mereka tidak yakin dan tidak bersedia untuk cerita pasal pentadbiran di Sarawak.
Usah cerita UBAH Sarawak, selagi tak dapat nak urus jumlah etnik di Selangor dan Pulau Pinang. Rakyat Sarawak pula bukannya perlu dibangunkan hanya dengan pengalaman promosi alat kosmetik!‎
#bila baca isu PKR dan DAP Sarawak; kononnya dia orang la yang paling banyak bangunan negeri Sarawak. MALU sikit la pok!!‎

Similar To "Politik Sarawak Dicemari "Pergaduhan Pondan""


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...